Фотоконкурс за репортажни и художествени фотографии 2014

МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА СТЪКЛОТО / СОФИЯ/ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 2014 и БЪЛГАРСКА ФОТОГРАФСКА AКАДЕМИЯ “ЯНКА КЮРКЧИЕВА”

обявяват фотоконкурс за репортажни и художествени фотографии, направени по време на Международния фестивал на стъклото, София, Велико Търново 2014

Свали формуляр: Фотоконкурс-формуляр

Тематичен кръг:
- Репортажни фотографии, направени по време на демонстрациите, изложбите или откриванията, описани в програмата на фестивала
- Портретни фотографии на участниците или организаторите на фестивала
- Експериментални фотографии, показващи авторски интерпретации на проектите, представени в изложбената програма

Раздели: РЕПОРТАЖНА и  АРТИСТИЧНА фотография

Условия за участие: В конкурса могат да участват любители и професионални фотографи. Конкурсът не е анонимен и няма възрастови ограничения. Могат да участват фотографи от всички националности. Изисквания и механизъм на участие: -   Могат да се изпращат до пет фотографии във всеки един от посочените раздели.
-   Технически характеристики: 8-битов цвят, формат jpeg., минимум 3000 px по дългата страна и минимум jpeg 10 компресия.
-   Фотографиите се именуват по следния начин [razdel_ime na avtora_ime na fotografiqta], например [reportaz_ivanivanov_glass1] и се изпращат заедно с попълнен формуляр за участие. Формулярът можете да свалите от тук.
-   Електронният адрес, на който можете да изпращате своите заявки за участие, е fglass2012sofia@gmail.com. Също така можете да запишете фотографиите си на диск (CD) и да ги изпратите или лично да ги донесете на
адрес: Галерия „Аросита”, София, ул. Врабча 12 (за фотоконкурса).

В този случай на диска отново трябва да запишете и попълнения формуляр за участие.
Срокът за изпращане на материалите е 11 ноември 2014 година, 17.00 часа (българско време). Победителите ще бъдат обявени на 18 ноември 2014 година.

Награди: Във всеки един от разделите се предвижда по една материална награда, в рамер на 50 лева. Най-добре представилият се автор (взимат се предвид участниците във всички категории) получава специална награда с финансов размер 100 лева.

Изпратените фотографии ще бъдат публикувани на страницата на Фестивала на стъклото във Фейсбук. Фотографията събрала най-много гласове ще получи наградата на публиката.

Свали формуляр: Фотоконкурс-формуляр