Крис Тейлър

Крис Тейлър е роден в Техеран. Неговата работа в социалните практики може най-добре да бъде характеризирана като опит за намиране на критичен поглед, с който да се ангажира по-широка публика отвъд просто художествените институции, като метод за разпространение на идеи и като политическа декларация.

Той е в състояние да духа стъкло с главата надолу, за да създаде венецианска чаша  от 16-ти век, чиято техника е загубена за повече от петстотин години, и която да подреди редом с оригиналите в колекциите на Музея на изкуствата Метрополитън, Ню Йорк. Той експериментира с възможностите, които му предоставят материалите и процесите на обработка. В неговите творби се смесват експеримент, традиция и история.

Крис е носител на много награди, стипендии и безвъзмездни средства от Националната фондация за изкуства, The Louis Comfort Tiffany Фондацията, Rhode Island Държавния съвет на изкуствата, The New York Foundation на изкуствата и Роуд Айлънд училище за дизайн. Бил е художник в пребиваване в Glasmuseum в Ebeltoft, Дания, Tacoma Музей на стъкло Tacoma, WA., Kitengela Glass Найроби, Кения, Shandong University на изкуствата и дизайн Джинан Сити, от Китайската народна република, Нагоя университет Art Нагоя , Япония и Масачузетския технологичен институт, Кеймбридж, Масачузетс. Негови творби са излагани в редица изтъкнати галерии катоArtspace в Ню Хейвън, Кънектикът, Артистично пространство, Ню Йорк, Exit Art,

New York, NY и др.